معرفی رشته طراحی صفحات وب-کاردانش
شماره رشته مهارتی : 312- 101 - 17 - 3
کد رایانه ای : 6234
زمینه : خدمات
گروه : کامپیوتر
طراحی صفحات وب
مقدمه
رشته کامپیوتر یکی از گروههای زمینه خدمات از شاخه کاردانش است که علاوه بر داشتن دروس عمومی و پایه(که در تمام گرایشهای آن مشترک است) ,دارای دروس مهارتی مختلفی بسته به نوع رشتة مهارتی می باشد با آموزش دروس مهارتی هر گروه ، فراگیران علاوه بر اینکه به طور کلی با کامپیوتر آشنا می شوند. اصول و مبانی لازم را برای ورود به رشته ها و گرایشهای تخصصی مربوطه کسب می کنند.این رشته شامل 5 گرایش زیر با زمینههای شغلی متنوعی می باشد:
طراحی صفحات وب
تصویر سازی کامپیوتری
تولید چند رسانهای
تعمیر عمومی کامپیوتر
برنامهنویسی کامپیوتر
دانشآموزان شاخة کاردانش جهت اخذ دیپلم یکی از رشتههای مهارتی کامپیوتر در آموزشگاههای آزاد ، بایستی ابتدا دروس مربوط به رایانه کار درجة 2 (مقدماتی) ، سپس دروس مربوط به رایانه کار درجة1 (پیشرفته) و در پایان دروس مهارتی و اختیاری باقیمانده از رشتة مورد نظر را بگذرانند.
1-2 هدف تدوین رشته طراحی صفحات وب
هدف تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینة اجرا و ویرایش طرحهای گرافیکی با تکیه بر بکارگیری عناصر خط ،نقطه،سطح و …جهت ایجاد تصاویرمتحرک برای محیط وب وایجاد صفحات وب ایستا وپویا با استفاده از Html و نرمافزارهای FlashوVisual Interdev و Dreamweaver می باشد.
2 هدف تدوین رشته طراحی صفحات وب
هدف تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینة اجرا و ویرایش طرحهای گرافیکی با تکیه بر بکارگیری عناصر خط ،نقطه،سطح و …جهت ایجاد تصاویرمتحرک برای محیط وب وایجاد صفحات وب ایستا وپویا با استفاده از Html و نرمافزارهای FlashوVisual Interdev و Dreamweaver می باشد .
درسهای این رشته
واحد های پایه اول عمومی 31 واحد
واحد های عمومی پایه دوم و سوم 22 واحد
واحد های مهارتی 42 واحد
واحد های تکمیلی 1 واحد
______________________________________
جمع واحد ها 96 واحد
واحد های عمومی سال اول
نام درس تعداد واحد
_________________________________________
دین و زندگی 1 4 واحد
زبان فارسی 1 2 واحد
ادبیات فارسی 1 2 واحد
عربی 1 2 واحد
زبان خارجی 1 3 واحد
فیزیک 1 و آزمایشگاه 2/5 واحد
شیمی 1 و آزمایشگاه 2/5 واحد
ریاضی 1 4 واحد
مطالعات اجتماعی 3 واحد
علوم زیست و بهداشت 2 واحد
تربیت بدنی 1 1 واحد
پرورشی 1 واحد
ریاضی جبرانی 1 واحد
برنامه ریزی تحصیلی 1 واحد
_______________________________________
جمع واحد ها 31 واحد
جدول دروس عمومی دوم و سوم جمعاً 22 واحد
نام درس تعداد واحد
___________________________________________
دین و زندگی 2 3 واحد
زبان فارسی 2 2 واحد
ادبیات فارسی 2 2 واحد
زبان خارجی 2 2 واحد
جغرافیای عمومی 3 واحد
تربیت بدنی 2 1 واحد
آمادگی دفاعی 2 واحد
عربی 2/1 1 واحد
عربی 2/2 1 واحد
دین وزندگی 3 3 واحد
تاریخ معاصر 2 واحد
جمع واحد ها 22 واحد
جدول درسهای مهارتی و تکمیل مهارت و سایر جمعا 43 واحد
زمینه های اشتغال مهارت آموختگان رشتة کامپیوتر:
1- منشی کامپیوتری 2- مسئول کارگاههای آموزشی 3- کمک مربی آموزش کامپیوتر 4- راهبر سیستمهای کاربردی کامپیوتر 5- مسئول آرشیوهای نرم افزاری 6- کمک برنامه ساز سیستمهای کاربردی کامپیوتر 7- برنامه ساز سیستمهای کاربردی کامپیوتر 8- مربی آموزش کامپیوتر 9- دستیار تولید کننده سیستمهای کامپیوتر 10-.مستند سازسیستمهای کامپیوتر 11- نصاب و راهبر دستگاههای ریزکامپیوتر 12- سرپرست اطاق ریز کامپیوتر 13- سرپرست راهبری شبکه های محلی کامپیوتر 14- راهبر روندهای کنترل فرآیند های صنعتی.
نحوه راهیابی به مقاطع تحصیلی بالاتر:
دانش آموزان این رشته پس از گذراندن دورس خود با موفقیت مدرک دیپلم کامپیوتر را کسب می نمایند،که در صورت علاقه به تحصیل می توانند به طرق ذیل در سطوح بالاتر ادامه تحصیل دهند:
بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون سراسری دورهی کاردانی پیوسته شرکت نموده و پس از احراز قبولی در یکی از آموزشکدههای فنی و حرفهای سراسر کشور ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند.
بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی درآزمون ورودی آموزشکدههای وابسته به دانشگاه جامع تکنولوژی(علمی ـ کاربردی ) شرکت نموده و پس از احراز قبولی ادامه تحصیل داده وموفق به اخذ مدرک کاردانی شوند .
بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون سراسری دانشگاه آزاد اسلامی شرکت نموده و پس ازاحراز قبولی، در دوره کاردانی پیوسته ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند.
در آزمون تغییررشته یکی از دورههای پیش دانشگاهی هنر ، علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی شرکت نموده و پس ازاحراز قبولی، دوره مذکوررا گذرانده و سپس ازطریق آزمون سراسری دانشگاهههای دولتی و آزاد اسلامی ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کارشناسی شوند .
فارغالتحصیلان تعدادی از رشتههای کاردانی پیوسته فنی وحرفهای که دوره کارشناسی ناپیوسته رشته تحصیلی آنان مصوب گردیده است، می توانند درآزمون ورودی مربوط شرکت نموده و پس ازاحراز قبولی، دردانشگاههای طرف قرارداد آموزش و پرورش ادامه تحصیل داده وموفق به اخذ مدرک کارشناسی شوند .